Kurs A, långa kursen, 4 gånger
Första gången lär vi oss bryggningens teori, provsmakar och diskuterar hur olika öltyper skapas och bestämmer vad vi ska brygga.
Efter någon vecka brygger vi en hel dag, lördag eller söndag, i vår stora bykgryta som rymmer nästan 100 liter. Vi brygger och talar om ölbryggning och ölhistoria. Till sist tar du med dig ölet hem för jäsning.
Efter att ölet jäst ut samlas vi för att tappa det på flaska.
En månad senare samlas vi för att provsmaka och diskutera hur du skall komma igång med egen bryggning.
Pris 2900 kr per person, max 6 deltagare per kursomgång.
Första: Tisdag 10 oktober kl 19-2130
Andra: Lördag 21 oktober kl 8-17
Tredje: Tisdag 31 oktober kl 19-21
Fjörde: Tisdag 28 novmber kl 19-22
Kurs B, kurs med övernattning
Passar de som bor långt bort
Dag 1: Start kl 18. Ölbryggningens teknik, och hur malt, humle och jäst kombineras för att få önskad öltyp. Vi provar olika öltyper, såväl kommersiella som hembrygda.
Övernattning i vårt Bed & Breakfast.
Dag 2: Bryggning i den stora bykgrytan som rymmer nästan 100 liter. var och en får med sig en hink med ca 20 liter jäsande öl och får själv tappa den på flaska hemma. Vi brygger också i mindre gryta som passar på spisen där hemma.
Pris 2900 kr per person, minst 4 deltagare per tillfälle
Kurstider för kurs B fastställs när vi har intresserade, anmäl dig!
© Copyright Stora Haketorp
Alla rättigheter förbehållna