Lär dig brygga eget öl!

A. Långa kursen, 4 gånger

Första gången lär vi oss bryggningens teori, provsmakar och diskuterar hur olika öltyper skapas och bestämmer vi vad vi skall brygga

Efter någon vecka brygger vi en hel dag, lördag eller söndag i vår stora bykgryta som rymmer nästan hundra liter. Vi brygger och talar om ölbryggning och ölhistoria. Till sist tar du med dig ölet hem för jäsning

Efter att ölet jäst ut samlas vi för att tappa på flaska

En månad senare samlas vi för att provsmaka och diskutera hur du skall komma igång med egen bryggning.

Pris 2500 kr  Högsta antalet deltagare är sex.
Kurserna kommer troligen igång först till hösten.
Vi skall vaccinera oss och innan immuniteten utvecklats är det försent att sätta igång vårkurser.

 
 
För att minska risken för att smitta varandra tänker vi dela in deltagarna i grupper om två som litar på varandra och därför kan arbeta lite närmare. Mellan grupperna håller vi större avstånd och vid fika och måltider sitter vi gruppvis. Det kan vara bra att redan vid anmälan vara två som känner varandra och kanske redan umgås.
Är du intresserad, hör av dig via vår kontaktsida!

B. Kurs med övernattning passar de som bor långt bort

Dag 1. Start kl 18. Ölbryggningens teknik och hur malt, humle och jäst kombineras för att få fram önskad öltyp.

Vi provar olika öltyper, såväl kommersiella som hembryggda.

 

Övernattning i vårt Bed and Breakfast

 

Dag 2. Bryggning i den stora bykgytan som rymmer nästan hundra liter. Var och en får med sig en hink med med ca 20 liter jäsande öl och får själv tappa den på flaska hemma. Vi brygger också i mindre gryta som passar på spisen därhemma.

 

Pris: 2500 per person, minst fyra deltagare.
Är du intresserad, hör av dig via vår kontaktsida!

                                                                                                                                 

Tidigare bryggningar