Brödet från Stora Haketorp

– ett naturligt bröd från ett litet bageri

Vi har två elektriska bakugnar med tegel i väggar, botten och tak. Teglet ger mtycket värme till degen när vi sätter in degämnena så att de snabbt ökar i volym.

Vi bakar surdegsbröd för att surdeg lockar fram många smaker och gör brödet hållbarare och nyttigare

Vi bakar på mjöl från Wästgötarna.

Dessutom havssalt, små mängder jäst, ibland malt och nyponmjöl

Dessa bröd bakas :
- Dinkelbullar: en sorts ciabatta, sega portionsbröd 30 kr för 6 st. Vårt populäraste bröd

- Traktorlimpa: rågsur i form med lite mildare syra. 40 kr för 600 g
- 47-an: Klassiskt rågsurdegsbröd med tydlig syra, 50 kr för 800 g

- Franskt lantbröd bakas på dinkel, vetemjöl och jäst, 50 kr för 900 g


Julbröd: Vörtbröd på hembryggd vört, ankarstock, skånsk kavring och surdegsknäcke

Vill du köpa vårt bröd så hör av dig. Vi bakar en gång per månad.

Rågbröd