Brödet från Stora Haketorp

– ett naturligt bröd från ett litet bageri

I källaren till vårt bostadshus finns en vedeldad bakugn. Vi murade upp en spiskåpa och satte skorstenspiporna i stånd. Bakat har vi gjort i snart fyrtio år och en kurs i Jämtland lärde oss mer om surdegsbröd i vedugn. Nu har vi istället skaffat två elektriska bakugnar.
 

Vi bakar surdegsbröd för att surdeg lockar fram många smaker och gör brödet hållbarare och nyttigare

Vi bakar på mjöl från Wästgötarna.

Dessutom: havssalt, små mängder jäst, ibland malt och nyponmjöl

Dessa bröd bakas :

- Traktorlimpa: rågsur i form med lite mildare syra. 40 kr
- 47-an: Klassiskt rågsurdegsbröd med tydlig syra, 50 kr

- Franskt lantbröd bakas på dinkel, vetemjöl och jäst, 35 resp 50 kr

- Dinkelbullar: en sorts ciabatta, sega portionsbröd 30 kr för 6 st

Julbröd: Vörtbröd på hembryggd vört, ankarstock, skånsk kavring och surdegsknäcke


Vill du köpa vårt bröd så hör av dig. Vi bakar en gång per månad.

Rågbröd