Brödet från Stora Haketorp

 

– ett naturligt bröd från ett litet bageri

I källaren till vårt bostadshus finns en vedeldad bakugn. Vi murade upp en spiskåpa och satte skorstenspiporna i stånd. Bakat har vi gjort i snart fyrtio år och en kurs i Jämtland lärde oss mer om surdegsbröd i vedugn. Nu har vi istället skaffat två elektriska bakugnar.
 

Vi bakar surdegsbröd för att surdeg lockar fram många smaker och gör brödet hållbarare och nyttigare

 

Vi bakar på eget ekologiskt rågmjöl. Vetet och dinkeln kommer från från Wästgötarna.

Dessutom: havssalt, små mängder jäst, ibland malt och nyponmjöl

Dessa bröd bakas :

- Traktorlimpa: rågsur i form med lite mildare syra. 35 kr

- Franskt lantbröd bakas på dinkel, vetemjöl och jäst, 35 resp 50kr

- Dinkelbullar: en sorts ciabatta, sega portionsbröd 25 kr för 6 st

- Surdegsbröd av råg: ett klassiskt surdegsbröd, 50 kr, tillfälligtvis

 


Vill du köpa vårt bröd så hör av dig. Vi bakar någon gång per månad.

Rågbröd