Brödet från Stora Haketorp

– ett naturligt bröd från ett litet bageri

I källaren till vårt bostadshus finns en vedeldad bakugn. Vi murade upp en spiskåpa och satte skorstenspiporna i stånd. Bakat har vi gjort i snart fyrtio år och en kurs i Jämtland lärde oss mer om surdegsbröd i vedugn. Nu har vi istället skaffat två elektriska bakugnar.
 

Vi bakar surdegsbröd för att surdeg lockar fram många smaker och gör brödet hållbarare och nyttigare

Vi bakar på ekologiskt mjöl från Wästgötarna.

Dessutom: havssalt, små mängder jäst, ibland malt och nyponmjöl

Dessa bröd bakas :

- Traktorlimpa: rågsur i form med lite mildare syra. 40 kr
- 47-an: Klassiskt rågsurdegsbröd med tydlig syra, 50 kr

- Franskt lantbröd bakas på dinkel, vetemjöl och jäst, 35 resp 50kr

- Dinkelbullar: en sorts ciabatta, sega portionsbröd 30 kr för 6 st

Julbröd: Vörtbröd på hembryggd vört, ankarstock, skånsk kavring och surdegsknäcke


Vill du köpa vårt bröd så hör av dig. Vi bakar någon gång per månad.

Rågbröd